kl: 19:00

Sarah Hennies + Oren Ambarchi & Crys Cole

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Edition Festival och Inkonst presenterar Sarah Hennies — Contralto (filmvisning & Q&A) + Oren Ambarchi & Crys Cole (konsert).


Edition festival gästar Malmö tillsammans med Sarah Hennies, Oren Ambarchi & Crys Cole. En kväll med experimentell musik, konstfilm och samtal.


Edition är en festival i Stockholm med rötterna i Londons Café Oto. Edition presenterar varje år det finaste vi har inom experimentell musik och ljudkonstkonst. Nu gäster festivalen Malmö för första gången i miniformat.


Oren Ambarchi och Cry Cole omdefinierar elektroakustisk musik, inte bara som "abstrakta" ljud, utan som en dagbok, en kärleksdikt, en dröm. Deras andra release "Hotel Record" fortsätter att utforska parets musikaliska och romantiska förhållande på ett ännu mer subtilt sätt och presenterar fyra långa stycken som berör olika delar av deras liv tillsammans: som musiker, som resenärer till exotiska platser eller som motspelare i ett kortspel… Varje stycke presenterar en distinkt ljudvärld, men alla uppnår samma suspenderade, halvsovande känsla. Osannolika kombinationer av det elektroniska och akustiska tar formen av en mjuk men insisterande dröm.


Sarah Hennies (f. 1979, Louisville) är en kompositör och slagverkare baserad i Ithaca, NY. Hennes arbete består av nästan plågsamt långa verk som subversivt utforskar psykoakustik, queeridentitet och performancekonst. "Contralto" är en timmes långt verk för video, stråkar och slagverk som landar någonstans mellan experimentell musik och dokumentärfilm. Verket presenterar en lång rad transgender kvinnor som talar, sjunger och utför röstövningar ackompanjerat av ett musikaliskt verk uppbyggt av konventionella och mer "icke-musikaliska" ljud.


"imaginative, resourceful, witty, defiant...haven't been so deeply moved by a new piece in ages." - Steve Smith, National Sawdust


Efter filmen träffar Berlin-baserade musikjournalisten och Intonalvännen Lisa Blanning Sarah Hennies i ett intimt samtal. Varmt välkomna!


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-14 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Bergsgatan 29


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!
PRESS
17 feb
kl: 10:30

Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!

Nedräkningen har börjat till den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2019. Vi styr kosan mot Lidköping och ger plats på scen åt veteranen Ann-Louise Hansson och John Lundvik som avslutar tävlingen med två känslosamma låtar. Ann-Louise Hansson går ut som startnummer 6 i Lidköping med låten "Kärleken Finns Kvar". Denna låt som ligger Ann-Louise varmt om hjärtat...

Bild på Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel
PRESS
15 feb
kl: 13:50

Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel

Iselin har tidigare släppt två singlar Bathtub som hon skrev tillsammans med Fatmax Gsus (Max Grahn) från Wolfcousins (som även producerade) och Lost, skriven tillsammans med producentduon MADFUN (Madeleine Eliasson & Fanny Hultman). Den 15 februari släpps nya singeln Anyone Out There som kom till i Stockholm förra vintern en dag när det rådde snökaos i hela landet. Gatorna var tomma...

Bild på Sveriges Nya Popband Estrad Släpper Singeln
PRESS
15 feb
kl: 12:50

Sveriges Nya Popband Estrad Släpper Singeln "vårt År" Feat Tjuvjakt

Du har garanterat redan hört flera av bandmedlemmarna förut men aldrig tidigare som bandet estrad. Idag släpper dem sin första singel "Vårt År" feat Tjuvjakt. Tillsammans ligger bandmedlemmarna i estrad bakom hits som "Mer för varandra" och "High With Somebody". Båda låtarna var i år nominerade i kategorin "Årets låt" på P3 Guld galan. Lyssna: https://estrad.lnk.to/VartAr Bandet...

Hitta oss på Facebook