kl: 22:30

Midnattsrit med Phurpa

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Rysk strupsång från helvetet. I Inkonsts blackbox.


Med mullrande, omänskliga stämmor väver intighetens munkar samman en resonans som skälver genom såväl benmärg som lekamen.


Phurpa är ett ryskt musikkollektiv vars främsta inspiration hämtas från Tibets uråldriga spirituella och musikaliska traditioner. Bland de traditionella instrument de släpar med sig finner vi blåshorn skapta av jättelika snäckskal, tre meter långa trumpeter, trummor konstruerade från människokranium och blåsinstrument av skelettdelar. Ljudbildens fokus ligger på en strupsångsteknik vid namn rgyud-skad, ”tantrisk röst”. Med mullrande, omänskliga stämmor väver intighetens munkar samman en resonans som skälver genom såväl benmärg som lekamen. Man kan inte bilda sig en adekvat uppfattning om en Phurpa-spelning genom att titta på videoklipp – endast syn och hörsel räcker inte på långa vägar för att ens få ett hum om vad upplevelsen innebär. Phurpa måste kännas, den fysiska aspekten av dessa mullrande mantran är en integral del av upplevelsen.
Allt organiskt material, inklusive den mänskliga kroppen, består av atomer som i sin tur bär en unik resonansfrekvens. Ett klassiskt exempel är operasångerskan som spräcker ett champagneglas genom att träffa rätt ton på erforderlig ljudvolym, vilket får kristallens atomer att vibrera så kraftigt att den splittras. Musik och ljud som ger oss känslor av mystik och välbehag gör så för att de ekar i synergi med oss på partikelnivå. Dessa fenomen har utforskats i både forskningsområden såsom psykoakustik och i religiösa traditioner där sång och ljud används som portaler till andevärlden. En inspelning täcker inte hela detta spektrum, vilket är den huvudsakliga anledningen till att resonansen inte uppbär full effekt oavsett hur bra hörlurar du har. Man förstår inte Phurpa förrän man tagit del av dem live.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-15 22:30


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Bergsgatan 29


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!
PRESS
17 feb
kl: 10:30

Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!

Nedräkningen har börjat till den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2019. Vi styr kosan mot Lidköping och ger plats på scen åt veteranen Ann-Louise Hansson och John Lundvik som avslutar tävlingen med två känslosamma låtar. Ann-Louise Hansson går ut som startnummer 6 i Lidköping med låten "Kärleken Finns Kvar". Denna låt som ligger Ann-Louise varmt om hjärtat...

Bild på Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel
PRESS
15 feb
kl: 13:50

Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel

Iselin har tidigare släppt två singlar Bathtub som hon skrev tillsammans med Fatmax Gsus (Max Grahn) från Wolfcousins (som även producerade) och Lost, skriven tillsammans med producentduon MADFUN (Madeleine Eliasson & Fanny Hultman). Den 15 februari släpps nya singeln Anyone Out There som kom till i Stockholm förra vintern en dag när det rådde snökaos i hela landet. Gatorna var tomma...

Bild på Sveriges Nya Popband Estrad Släpper Singeln
PRESS
15 feb
kl: 12:50

Sveriges Nya Popband Estrad Släpper Singeln "vårt År" Feat Tjuvjakt

Du har garanterat redan hört flera av bandmedlemmarna förut men aldrig tidigare som bandet estrad. Idag släpper dem sin första singel "Vårt År" feat Tjuvjakt. Tillsammans ligger bandmedlemmarna i estrad bakom hits som "Mer för varandra" och "High With Somebody". Båda låtarna var i år nominerade i kategorin "Årets låt" på P3 Guld galan. Lyssna: https://estrad.lnk.to/VartAr Bandet...

Hitta oss på Facebook