Menu

Colin Stetson

Malmö

Inkonst
fredag, 12 april 2019 kl:20:00

Colin Stetson skapar enastående och explosiva ljudskulpturer med sin bassaxofon.


"Colin Stetson är ett musikaliskt geni". Så enkelt är det, och så omnämns han också i Exclaims recension av den amerikanska saxofonistens senaste soloepos ‘All This I Do For Glory’. Att bevittna Stetson live är en kraftfull upplevelse som omfattar allt ifrån jazz, minimalism, drone, postrock och skör elektronika.


Listan över fans och samarbetspartners kan göras lång. Att storheter som Lou Reed, Tom Waits, Bon Iver, Hamid Drake, Sarah Neufeld och LCD Soundsystem har lånat hans musikaliska röst till sin musik, säger en del om viken respekt han åtnjuter i musikkretsar.


Det är en särskilt intensiv upplevelse att höra Stetson live. Med sin gigantiska bassaxofon tvingar han fram både melankoliska och brutala ljud. Med hjälp av cirkulär andningsteknik skapas vackra eller massiva ljudmattor som lämnar få oberörda.


Once in a lifetime in Malmö. Varmt välkomna.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 12 april 2019 kl: 20:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

170kr - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad