Menu

Kontra-Musik presenterar Tikiman with Scion

Malmö

Inkonst
fredag, 19 april 2019 kl:23:00

Rhytm & Sounds klassiska Showcase album live.


Kontra-Musik gästades av denna supergrupp redan 2003 på gamla Inkonst, då vid Folkets park. Kvällen blev smått legendarisk och är väl värd en repris såhär 15 år senare.


I Berlin i slutet av 90-talet släppte en liten kärna av artister musik på nu legendariska skivbolag som Maurizio, Basic Channel, Burial Mix och Chain Reaction. Dessa skivor blev enormt inflytelserika och hjälpte till att omdefiniera och förfina technon.


Bland de otaliga projekten och släpp som kom från denna lilla grupp av producenter är samarbetet mellan Rhythm and Sound (aka Mark Ernestus och Moritz von Oswald) och reggae sångaren Paul St. Hilaire (aka Tikiman), kanske det mest betydelsefulla. Föreningen av techno och dub är sen dess musikhistoria.


Även om Mark Ernestus och Moritz von Oswald valde att inte spela detta material själva, gav de sin välsignelse till Scion att bygga en liveversion av originalmaterialet. Scion består René Löwe (aka Vainqueuer) och Peter Kuschnereit (aka Substance / DJ Pete) som båda har varit en viktig del av Berlins technoscen i nästan två decennier.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 19 april 2019 kl: 23:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 140

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad