Menu

Futura x Inkonst: Charlotte Bendiks + Violet

Malmö

Inkonst
lördag, 2 mars 2019 kl:23:00

Megaklubbkväll på två dansgolv med fixstjärnor från Futuras artistuniversum.


OBS! Med Kombobiljetten kan du även gå på scenkonstföreställningen Queen of Fauns med Frédéric Gies och Fiedel som är innan klubben.


* Charlotte Bendiks [live] (NO, Cómeme / Hivern Discs)
* Violet (PO, Naive / LOTR)
* Almaty (Naive)
* Pommes ’94


Andra andetaget i en totalsatsning där hela huset öppnas upp för dans i olika former under en helkväll. Var med redan från början genom att följa med Berghains älskling Fiedel och dansaren Frédéric Gies ner till vår Black Box för föreställningen “Queens of the Fauns” vid 22.00!


Redan när de första solstrålarna hade börjat leta sig in den rökiga efterfestlokalen under förra årets Intonal så stod det helt klart för alla och envar att Charlotte Bendiks var tvungen att komma tillbaka till Malmö. Hon hade då levererat ett så makalöst bra DJ-set att till och med vi luttrade festivalarrangörer blev simmiga i ögonen. Charlotte Bendiks turnerar världen runt men har samtidigt en stark koppling till hemstaden Tromsø då hon varit med och format den storartade Insomniafestivalen där. Namnet passar extra bra eftersom Bendiks är det bästa som kommit från Tromsø sedan Biosphere. Skillnaden är bara att ingen någonsin somnat till Bendiks. Vi är extremt spända på att få höra henne live!


Lissabon är en av Europas äldsta och vackraste städer och har sannerligen mycket att stoltsera med på kulturområdet. Lite som Malmö fast precis tvärtom. På senare tid har staden fått ännu en ny anledning att skryta: Violet. Grym producent, queer-rave-anstiftare och labelboss för hyllade Naive. Men det är som klubbmusikskonnässör som Violet har gjort sig ett stort namn i Europa och beyond - framförallt som DJ men också som medgrundare av Rádio Quântica. Kombon har gjort henne till något av en mixmästare, något som fångats upp av Rinse, Cómeme, Lobster Thermin, Crack och många fler. Nu äntligen också av oss.


Från Violet till Almaty är steget inte långt. 2018 blev året då en av regionens mest älskade DJs släppte sin första skiva på just Violets Naive. Almatys ’Gennaro’ har hyllats av såväl överjordiska DJ-kollektivet Sirens årslista liksom gamla mammuten Mixmags dito. Det säger nog det mesta. Resten vet alla ni som någonsin varit på ett dansgolv i regionen. Almaty är alltid värd att komma först och stanna sist för.


Det är ingen mening med att försöka detaljboka Pommes ’94. Ingen vet hur många de blir eller hur mycket bärs de kommer att dricka så det är bäst att bara ge dem ett eget rum under hela natten och låta dem riva stället. Men inte utan att de först dekorerat det på sedvanligt surrealistiskt vis såklart. Vi sticker ut hakan och säger som det är: Vi kommer ha ett av Sveriges främsta klubbcrews på Lilla Scenen från start till mål.


Futura består av ett litet gäng musikentusiaster baserade i Barcelona och Berlin som skrapat ihop en enastående samling artister under sina vingar.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

lördag, 2 mars 2019 kl: 23:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad