kl: 21:00

Death & Vanilla + Support FM Music

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Release fest för Death & Vanillas album Are You a Dreamer.


18-årsgräns


Deras musik påminner på olika sätt om den hemsökta atmosfären i Angelo Badalamentis & Julee Cruisess Twin Peaks-soundtrack, Stereolabs och Broadcasts experimentella version av 50-talets lounge muzak samt om Mazzy Stars stenade popsound.


Death & Vanilla, som bildas i Malmö av Marleen Nilsson och Anders Hansson, använder vintage instrument som vibrafon, orgel, mellotron, tremolo gitarr och moog, för att efterlikna soundet av 60/70-tal, tysk Krautrock, franska Ye-ye pop och 60-tals psyk. De fångar värmen hos gamla analoga instrument och skapar ett organiskt sound där varje glappande kabel och maskinbrus bidrar till atmosfären.


På nya skivan ‘Are You A Dreamer? Leker bandet med den mest förfinade melankolin när minnesvärda riff och melodier bäddas in i reflekterande ekon. När Marleen Nilssons släpiga stämma perfekt flyter fram i ljudbilden känns Death & Vanilla som kronan på verket av Malmös bandscen.


Välkomna till en konsertkväll där gränsen mellan dröm och verklighet suddas ut.


Länkar??:


soundcloudcom/death-and-vanilla
www.facebookcom/deathandvanilla/
www.instagramcom/deathandvanilla/
twitter.com/Death_Vanilla


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-10 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Bergsgatan 29


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook