Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 18:30

Cullberg / Deborah Hay The Match

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Deborah Hays sätter upp sitt ikoniska mästerverk The Match med Cullberg. Det är ett roligt och udda verk, ”en fascinerande och vibrerande kamp om kvickhet”, där fyra olika solon presenteras i en ny ordning varje gång. I varje föreställning står ett solo i fokus.


Som en del av vår festival EAREYE är vi oerhört glada att få presentera denna legendariska dansföreställning


”Det är både intressant och spännande för mig att arbeta med Cullbergs dansare, inte minst på grund av deras kollektiva energi och öppenhet för att dansa tillsammans. I kompaniet finns ett anmärkningsvärt stort antal dansare som är på en mycket hög nivå när det kommer till fysisk intelligens och rörelsekapacitet.”, säger Deborah Hay om sitt fortsatta arbete med kompaniet. ”Dans är min form av politisk aktivism”, fortsätter hon.


The Match innehåller meditationer som i övningar osynligt binder dansarna till materialet genom att skapa en mental, känslomässig och kroppslig stränghet, synlig i verket. Arbetet bygger på erfarenhet, uppmärksamhet och uppfattning.


Deborah Hay själv sammanfattade verket i en fråga:
”Vad händer om möjligheten att uppfatta tid och rymd som unik och originell inte är ett tema eller en rörelsestil eller ett mål, utan en ram för dansarna att engagera sin kroppsliga intelligens genom en koreografi av material som utmanar den här definitionen?”


Deborah Hay belönades med BESSIE award/New York Dance and Performance Award 2004 för The Match, ur motiveringen: ”en underligt, märklig och obeständig meditation över upplösning som utforskar världar från det vanliga till det förvirrande med en alternerande cast av fyra karaktärer. ”


Jennifer Dunning skrev i The New Yorks Times:
”Det finns inget musikaliskt ackompanjemang, så fokus ligger på dansarna: deras mystifierande resor och relationer, både rumsliga och personliga och det tillfredsställande sättet som Hay fördelar dansarna i rummet … i The Matchs underliga och överraskande stiliga värld. ”


Koreografi: Deborah Hay | Ursprunglig ljusdesign: Jennifer Tipton | Uppdaterad ljusdesign: Ivan Wahren | Kostym: Marita Tjärnström | Med Adam Schütt, Anand Bolder, Agnieszka Sjökvist Dlugoszewsk, Eleanor Campbell, Suelem de Oliveira da Silva och Unn Faleide (fyra dansare, roterande casting). | Längd: ca. 55 minuter | Världspremiär i februari 2004, Danspace, New York | Nypremiär med Cullberg: Tanz im August, Berlin, 23 augusti 2019 | Cullberg är en del av Riksteatern


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-05 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: