Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou (Marocko)

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Internationella Kvinnodagen är en dag som Shakomako väljer att uppmärksamma och hylla samtida hjältar inom konst och kulturen från Mellanöstern och Nordafrika, och ingen är bättre ämnad än det första och enda kvinnliga Gnawa-bandet i världen.


Asmâa Hamzaoui och Bnat Timbouktou (Timbuktus döttrar) representerar en ny generation av unga kvinnor i Gnawa-musiken som bryter det traditionellt patriarkalt genren.
Asmâa Hamzaoui anammade den musikaliska traditionen Gnawa från en ung ålder, genom sin far, den berömda musikern Rachid Hamzaoui, som lärde henne att spela guembri (tre strängs luta) i tidig ålder och senare följde honom på sina konserter.


Asmâa bildade Bnat Timbuktu 2012 och blev gradvis accepterad av publiken. Deras stora genombrottsinbjudan till Gnaoua-festivalen i Essaouira 2017 satte Asmâa och hennes döttrar på världskartan.


Deras tabubrytande föreställning, och samarbete med Fatoumata Diawara, resulterade i inbjudningar till stora festivaler i Europa och USA, även utan en skiva eller EP under sitt namn.


Asmâa möter fortfarande motstånd från vissa Gnawa-traditionella män, men hon säger: "De kan prata, men här är jag och jobbar och de pratar bara."


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: