kl: 20:00

Alessandro Cortini - Volume Massimo + 55 Cancri e

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den bitterljuva kärlekens apostel återvänder till Malmö för en ny albumturné.
Det rann tårar ned för kinderna på flera besökare när de sista tonerna från Alessandro Cortini klingade ut på Intonal för två år sedan. Då spelade han upp verk från sitt väldigt personliga Avanti-album, ackompanjerade av super-8-filmsnuttar från hans barndom.


”It was like the frequencies that these memories resonated with for me allowed them to resonate with their own memories.” (Cortini till Clash)


Med det nya albumet Volume Massimo (Mute 2019) så fortsätter Cortini på samma spår, men låter i större utsträckning lyssnaren själv måla sina egna minnen och känslor på de storslagna ljudlandskapen. De melankoliska toner som den gamla Nine Inch Nails-keyboardisten är en mästare på att frammana med sina Buchla-synthar har i Volume Massimo blandats upp av mörkare och skevare stråk. Delvis ett resultat av att Cortini för första gången experimenterar med gitarr i albumsammanhang.


Öppningsspåret på Volume Massimo har Cortini döpt till Amore Amaro. Bitter Kärlek. Själva albumtiteln behöver knappast översättas. Det här albumet ska spelas HÖGT. Resident Advisor gick så långt att de ansåg att denna bittra kärlekshistoria måste upplevas live för att riktigt kunna förstås.


Och tänk att det är precis det som kommer att hända.
youtu.be/xzkdU_KUwSw


Förakt är Inkonsts egna 55 Cancri e som vi senast såg innan grymma spelningen med Drew McDowall. Om hennes musik skrev vi då: ”Det är som att hon stillsamt skivar brustna hjärtan med mandolin”, och det har inte ändrats. Vi tror faktiskt att Cortini kommer att älska henne lika mycket som vi.
www.youtube.com/watch?v=siUtj1dweYA


På plats med plattor finns även Rivet, som är anledningen till att vi inte fick skriva att Drew McDowall tillhörde Coil, fastän han typ gjorde det. Rivet är ju mest känd som gudabenådad klubb-DJ men det där säger även något om hans djupa musikkunnande. Musiken för aftonen väljs därefter.
soundcloud.com/rivetadam/sets/live-at-plattenspieler-full


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-03 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: