Menu

Selvhenter + Bendik Giske

Malmö

Inkonst
fredag, 25 september 2020 kl:20:30

Köpenhamnskvartetten Selvhenter har gjort sig ryktbara för sina galet intensiva live-konserter. Gruppens två trumslagare skapar tillsammans ett slags polyrytmiskt nät som trålar in alla som lyssnar, och sedan kommer blåset in med poppiga melodi-hookar och spontana infall. Försök stå still, we dare you. Selvhenters medlemmar är inblandade i det mesta som poppar i Köpenhamns experimentella musikscen, och det är en gränsöverskridande rå energi som de tar med sig när de möts på scen.


Gudabenådade saxofonisten Bendik Giske rör sig sömlöst mellan frijazz och Berlin-doftande klubbmusik och har blivit en riktig festivalfavorit med stopp på CTM, MUTEK, Unsound och Norgberg, innan det kom ett störigt litet virus i vägen och stängde ner hela klotet. Giske vänder på det sedvanliga förloppet där elektroniska musiker samplar skickliga instrumentalister. Istället utgår han ofta ifrån den elektroniska musikens rytmiska komponenter men spelar dem live, med allt vad det innebär. Ett slags sårbart och laddat förmänskligande av ettor och nollor. Brutalt njutbart.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 25 september 2020 kl: 20:30

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad