Menu

M. Eklund Hilberts hotell - Release of Loss

Malmö

Inkonst
torsdag, 25 februari 2021 kl:19:00

Vi är gäster bland vardagsrum och vårskogar, kyrkogårdar, puttrande kaffebryggare, borttappade katter, portaler, perceptioner, sorger och symboler, bland middagsbjudningar och flimrande nycklar. Här i oändlighetens hotell uppenbarar sig korridorer, toner kommer svepande från alla håll: röster, syntar, rytmer, pilar, pianon.


Hilberts Hotell är ursprungligen namnet på en modell som illustrerar egenskaper hos oändliga tal, konstruerad av matematikern David Hilbert. Med detta abstrakta oändligheters härbärge som fond skapar Mira Eklund tillsammans med videokonstnären Martin Malm en serie konserter och händelser som behandlar olika slags förluster - både vardagliga och mer djuplodande.


Upplev ett telefonsamtal till den andra sidan, en mässa för borttappade nycklar, en dronemusikal om försvinnanden och ett möte med Schrödingers katt. Det är ett allkonstverk med metafysiska förtecken, en popkonsert och en ljud- och videokonstvarieté.


Mira Eklund är ljuddesigner, musiker och skådespelare med bas i Stockholm. Hon har bland annat sjungit i bandet The Tourettes och blivit guldbaggenominerad för sin roll i Lisa Langseths film Hotell.


Av: Mira Eklund tillsammans med Martin Malm | Koreografi: Julia Kraus Dubeck | På scen: TBA | Med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Göteborgs Stad


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

torsdag, 25 februari 2021 kl: 19:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 165

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad