Menu

The Lobby Room 02:53

Malmö

Inkonst
torsdag, 10 december 2020 kl:19:00

”Ring ring”
*Inget svar*
”Vi är underbemannade just nu, var god och dröj.”
Vad gör vi nu?


”Room 02:53” är en whacking/punking-föreställning som äger rum i ditt undermedvetna. En kollektiv fantasi av fem dansare och en surrealistisk incheckning som rör sig i mellanrummet av dansteater och den queera dansstilen whacking.


Dansarna Ranya Asadi, Jérémy Gaudibert, Marvil Iglesias, Lauri Lohi och Hanne Os Wold dyker in i en läcker värld av rörelse, där varje handling drivs av lusten att uttrycka ens djupaste känslor. Föreställningen hämtar inspiration från filmer, komedi och normkritik och undersöker människornas benägenhet att missuppfatta varandra.


Whacking skapades av queers of colour i Los Angeles under 1970-talet. Tidens atmosfär var till stor del rasistisk och fördömande gentemot homosexualitet och queeridentiteter. Ur behovet för självuttryck och befrielse uppstod whacking som en social dans inom gayklubbarna i Los Angeles. Dansstilens soundtrack var tidens mest provocerande och kontroversiella musikaliska fenomen: disko och funk-musik.


”Beauty from Ugly, Expression from Oppression”
Viktor Manoel, original punker


The Lobby består av dansarna Lauri Lohi och Jérémy Gaudibert från Finland, Marvil Iglesias och Ranya Asadi från Sverige, och Hanne Os Wold från Norge. De arbetar med flera olika dansstilar, som whacking, house och funk. Room 02:53 är deras första gemensamma föreställning.


Av och med: The Lobby: Ranya Asadi, Jérémy Gaudibert, Marvil Iglesias, Lauri Lohi och Hanne Os Wold


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

torsdag, 10 december 2020 kl: 19:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 165

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad