Menu

Banditsagor Vita nätter

Malmö

Inkonst
lördag, 17 oktober 2020 kl:14:00

Välkommen till Vita Nätter, föreställningen där du serveras drinkar i en cocktailbar.


OBS! Denna föreställning spelas på baren Care/of på Fiskehamnsgatan 11C i Malmö och har 18 årsgräns.


Vägledda av en professionell bartender tas vi med på en kväll som utforskar drickandets villkor och den berättelse som vilar i alkoholens dimmor. Bartendern blandar och serverar drinkar och skapar förutsättningar för en trevlig utekväll, men under den putsade fasaden finns något annat. Vid bardisken tar en historia form om bruk och missbruk, drömmar och misslyckanden samtidigt som den ena drinken efter den andra skakas i shakern.


Med utgångspunkt i den nischade cocktailbaren vill vi testa gränser och pilla i sår. Varför passar en utpräglad alkoholist så illa på en hipp bar och var går gränsen mellan eklektisk njutning och ångestdämpande drickande? Hur förändras upplevelsen av ett konstverk i takt med att berusningen stiger och vad händer med den som vägrar delta i vår tvingande svenska alkoholkultur? Vita nätter är en bartenders berättelse om sitt liv och sina drinkar, de han serverar och de han själv druckit. Alla likheter med verkligheten är en ren slump.


Vita nätter är Banditsagors (och Malmös?) första föreställning i en bar och görs med ett konstnärligt team från Public Plot.
Banditsagor är en Malmöbaserad fri teatergrupp som spelar för barn, unga och vuxna med utgångspunkt i det kollektiva berättandet. Med miljöspecifika föreställningar uppbyggda i nära möten med publik skapar Banditsagor teater i tron på styrkan i upplevelsen som uppstår i de rum där samtal redan pågår.


Public plot är ett arbetskollektiv som undersöker olika former för sceniskt berättande. Tidigare har Public plot satt upp Smålands mörker, Våld och pedagogik, bilföreställningarna Blue dreams och Gul framtid, samt nu senast Kropp och straff. Flera av Public plots verk har genomförts i samarbete med Inkonst och Banditsagor.


Regi: John Hanse | Ljuddesign: Jonas Åkesson | Manus: Henrik Bromander | Skådespelare: Oskar Stenström | Producenter: Karin Auran Frankenstein & Carina Ehrenholm


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

lördag, 17 oktober 2020 kl: 14:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad