Menu

T. Rosa Bonde & H. Carlsson EXIT

Malmö

Inkonst
fredag, 30 oktober 2020 kl:19:00

”Min läkare säger att jag ska försöka skrika i en kudde. Jag säger till honom att det inte längre fungerar. Han säger att jag borde pröva det ändå”


Den 1:a juli 2018 trädde den nya samtyckeslagen i kraft i Sverige. Den 1:a september 2020 införde Danmark våldtäktslagstiftning baserad på samtycke.


Med en samtyckesbaserad våldtäktslag är det inte längre enbart förekomsten av våld eller hot som avgör om det är en våldtäkt eller inte. Fokus ligger nu istället på om båda parter är överens om att ha sex och att bägge försäkrar sig om att det råder samtycke.


EXIT är en nyskriven pjäs som undersöker gränslandet kring sexuella övergrepp. Kvinnan dissekerar sig själv och sitt förflutna genom ett flöde av tankar i en önskan att förstå det hon gått igenom. Det är en berättelse om kampen att återta den egna kroppen och det egna livet. En kraftfull, poetisk och ärlig undersökning av en handling som går bortom orden. För när man har sagt allt utom sanningen, vad återstår då att säga?


Trine Rosa Bonde har sin bakgrund i både skådespeleri och regi och är utbildad vid dramatikerprogrammet på Teaterhögskolan i Malmö 2017–2020. I sina texter djupdyker Trine i det brutala, det genanta och det vackra. Hon fascineras av sina karaktärers inre verklighet och hon gestaltar hudlöst det vi inte vågar prata om. Hon har nu tagit sig an att skriva om något så brutalt och ständigt debatterat som sexuella övergrepp, men med en önskan att porträttera individens inre kamp snarare än att behöva förklara den.


Hanna Carlsson är utbildad vid skådespelarprogrammet på Teaterhögskolan i Malmö 2017–2020 och tidigare även vid Fridhems folkhögskola. Hon medverkade under föregående år i Historiska systrar på Malmö stadsteater samt Utrotning på Turteatern i Stockholm. Hanna kommer senare under hösten att återvända till Malmö stadsteater för att spela i Ibsens Borkman.


Dramatik och regi: Trine Rosa Bonde | På scen: Hanna Carlsson | Ljusdesign: Jörgen Dahlqvist | Ljuddesign: Mattias Alheim


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 30 oktober 2020 kl: 19:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 165

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad