kl: 17:00

Vernissage: Kvargvarg “Gudar vi inte minns”

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Inkonst startar nu upp en helt ny utställningsverksamhet med fokus på samtida bildkonst. Premiärutställningen blir ett samarbete med Galleri REDAN, som valt ut konstnären Kvargvarg som skapar helt nya verk som målas på plats på Inkonst i utställningen “Gudar vi inte minns”. Figurerna och karaktärerna som är centrala i hans bildvärld berättar historier med lika delar vardagsrealism och fantasi som humor och satir. Människors tillkortakommanden, söta djur och färgstarka former är återkommande inslag. Det är brokigt krokigt och visuellt smaskigt. 


Kvargvargs utställning “Gudar vi inte minns”


Antikens röda tråd har pressats fram genom västerländsk kulturhistoria. Givit tidlösa former åt såväl monarker, fascister som socialister. Konstnären Kvargvarg aka Oscar Andersson lyfter istället denna röda tråd med lätt hand. Dränker den i en pastellig palett och gör en skruvad tolkning av ett grekiskt tempel i skala 1:1. Det är på insidan ni kommer att befinna er. Där mytologier från en bortglömd tid vecklas ut med hjälp av sprakande ornamentik, väggmålningar och teatermasker. I en tid när tron sviktar och bristen på dekadens gjort detta alltför påtagligt så erbjuds här en plats att återupptäcka både sig själv och var vi befinner oss i den kulturella traditionen.


Väl mötta. See you later gladiator!


Kvargvarg aka Oscar Andersson (f. 1988) är bosatt i Stockholm och verksam som konstnär och scenograf. Hans förhållande till sina motiv handlar inte sällan om att närma sig något läskigt och avväpna det med pennan. Karaktärerna blir då egna och älskvärda som i zinet Hårda killar och mjuka hundar. Det är pastelliga färger och vilda former som gör motiven utsökta för fantasin. Oscar har läst en master i visuell kommunikation vid Konstfack.


Corona, baren är öppen och öppettider:


Vernissage 5 mars kl 17.00–20.00
Övriga öppettider: 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 mars (varje onsdag, torsdag, fredag) 17.30–20.00


På utställningen är maxantalet i lokalen 8 personer, så för att säkert få en plats bokar du en gratisbiljett via Tickster. Drop-in i mån av plats.


Inkonst håller baren öppen i samband med utställningens öppettider. Så sätt dig gärna ner och ta en öl eller ett glas vin efter du tittat på utställningen. Ni får sitta max 4 per sällskap och alla bord är ca 2m emellan, vi följer alla Folkhälsomyndighetens rekommendationer för bar- och restaurangverksamhet.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-03-05 17:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: