Menu

ARIEL PINK LIVE

Malmö

Inkonst
lördag, 7 november 2015 kl:20:00

Ariel Pink är en artist som gör livet lite bättre, märkligare och roligare. Med mastodontalbumet Pom Pom, innehållandes 17 färska låtar i bagaget, är det med total glädje och öppna armar vi välkomnar honom till Inkonst.


Med popinfluenser från giganter som Hall & Oates, Michael Jackson, 10cc, Fleetwood Mac och inte minst David Bowie började Ariel Pink skriva låtar redan vid 10 års ålder. Efter en kort vända på konsthögskolan California Institute of the Arts bytte han bana för gott, satsade helhjärtat på musiken och spelade in över 500 låtar innan genombrottet kom.
Det var 2003, under en spelning med Animal Collective som LA-sonen lyckades ge en CD med egeninspelat material till en av medlemmarna av bandet. Resten är historia. Animal Collective tog honom under sina vingar och 2004 släpptes skivan The Doldrums, under namnet Ariel Pinkâ??s Haunted Graffiti på Animal Collectives egna label Paw Tracks. Skivan följdes upp med en rad både större och mindre släpp, vilka inkluderade ett flertal hyllade samarbeten med andra artister.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

lördag, 7 november 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad