Menu

Jenny Hval

Malmö

Inkonst
tisdag, 27 oktober 2015 kl:20:00

â??Think big, girl, like a king, think kingsizeâ?. Jenny Hvals nya album â??Apocalypse, girlâ? inleds med ett citat från den danske poeten Mette Moestrup och fortsätter sedan resan vidare mot ett vackert bottenlöst djupt. Intim och storslagen norsk popdramatik.


Intimt, sårbart och storslaget. Norska Jenny Hval har för varje släpp sedan debuten 2006 format ett unikt grepp om den norska alternativa popscenen.


Nya albumet â?Apocalypse, girlâ? svävar runt i ett hallucinogent berättande som existerar någonstans mellan fiktion och verklighet, i en febersnurrig dröm om död och återfödelse â?? allt snyggt invirat i ett lager av progressiv och samtida popmusik. Hval har på den här skivan med sig en bred uppsättning medmusiker som tycks bemästra alla instrument som kommer deras väg. Allt från mer traditionella instrument som munspel, harpa och cello till mindre traditionella ljud som en resväska som stängs avverkas under loppet av dessa tio spår.


I oktober seglar Jenny Hval över från grannlandet Norge för en exklusiv spelning på Inkonst.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

tisdag, 27 oktober 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad