Menu

Eufori

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora scen
fredag, 8 oktober 2021 kl:17:00

En eurodancemusikal om kickar och kraschar i milleniumskiftets IT-yra.

Det är 1996 och Jonny ägnar all sin vakna tid åt datorer. Han är en tjugoårig tekniknörd utan kärlek, pengar och social status. Men det nya “world wide web” öppnar dörrar, och i en chattkanal på IRC får han kontakt med ”Beautiful Dark Queen”. Chattförälskelsen ska leda honom rakt in i den bubblande IT-boomen i Stockholm City, där han blixtrekryteras till den nystartade webbyrån Target. Världen laddar för milleniumfest. Tron på den nya “nätverksekonomin” exploderar. Alla aktiekurser pekar uppåt på teknikbörsen Nasdaq. Och den romantiska, tekniska och ekonomiska eufori som Jonny nu kastas in i, kommer inte bara att förändra honom totalt, utan hela vår värld i grunden.

Eufori är en nyskriven musikal med nykomponerad musik av artisterna Rebecca&Fiona. Till tonerna av en 90-talsinfluerad musikvärld som spänner från europop och eurodance till techno och trance dansar och sjunger en kärlekssaga fram – mitt i internets födelse och ekonomisk eufori. Välkommen till en tid långt innan Google, Twitter och Facebook härskade över världen, då tron var enorm på att cyberrymden skulle skapa ett glittrande, jämlikt och demokratiskt samhälle.

I huvudrollen ser vi artisten och skådespelaren Hampus Nessvold, känd bl.a. från radioprogrammen 22 kvadrat och Zia och Nessvold i P3, och för sin bok och soloshow Ta det som en man. De flerfaldigt Grammis-belönade kompositörerna Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick har turnerat runt hela världen som Rebecca&Fiona, både i eget namn och tillsammans med artister som Robyn, Avicii, Tiësto, Kaskade och Axwell. Ljud- och musikvärlden skapas i samarbete med musikproducenten/ljuddesignern Simon Hagström, som också är verksam under artistnamnet STRØM. Rum och ljus skapas av Josefin Hinders som bl.a. gjort dekor för den legendariska 90-talsklubben Docklands, samt för musikvideos till artister som Rebecca&Fiona, The Knife, Seinabo Sey och Zara Larsson. Kostym skapas av Tommie X, kostymdesigner som har ett mångårigt samarbete med Rebecca&Fiona bakom sig. Maskören Linda Sandberg skapat mask för Dramaten och Kungliga operan. Koreografen Camilo Ge Bresky har bl.a. koreograferat musikaler som Little Shop of Horrors och Ringaren i Notre Dame och spelat huvudrollen i Rocky Horror Show. Regissören och dramatikern Malin Axelsson var senast aktuell med manus och regi för ”Chefen” på Stockholms stadsteater/Riksteatern 2020 och musikteaterföreställningen ”Monsieur Venus” på Folkteatern Göteborg 2020.

Eufori är en fri vidareutveckling av ljuddramaserien ”Kraschen” från P1 drama (SR), där Malin Axelsson var huvudförfattare, dialogen improviserades fram av Isak Hjelmskog, Siham Shurafa, Malou Zilliacus, Ivan Mathias Petersson, Omid Khansari, m.fl., och med storyline av Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson och Magnus Berg.

Låten ”Golden” – melodi lånad från ”Free” framförd av gruppen La Cream skriven av Andréz Abatte, Ari Lehtonen, Dr. Alban, Freddie Hogblad och Jorge Vasconcelo.

På Riksteaterturné hösten 2021.


Datum: fredag 8 oktober 2021
Salong/plats: Stora scen
Pris: 250 kr ordinarie pris, 150 kr tom 25 år, 200 kr Scenpass.
Längd på föreställningen: 2 h och 20 min

Biljetter kan även köpas i Kulturhuset Dieselverkstadens informationsdisk.

Välkommen!

dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

fredag, 8 oktober 2021 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad