Menu

Thorbjørn Risager - Trio

Malmö

KB-Lounge
onsdag, 28 oktober 2020 kl:21:00

Dansken med den grymma soul- och bluesrösten, Thorbjørn Risager, har spelat flitigt med sitt sjumannaband The Black Tornado i många år. De har besökt 22 länder och släppt 11 plattor, och i sista minuten innan pandemin hann de spela på ett nästan utsålt KB, den 29 februari. Men ibland spelar Thorbjørn i mindre sättning och inte minst i dessa tider passar ju detta mer intima format perfekt. Det är med stor glädje vi välkomnar honom och hans medmusikanter tillbaka till KB onsdag den 28 oktober för att inviga vår nya lilla scen med två konserter i loungen!

Trion är lika svängig som bandet, men spelar en delvis annorlunda repertoar: New Orleans-klassiker, boogie-woogie, ballader och ”good old blues”, både egna låtar och klassiker, t.ex. av Fats Domino och Leadbelly. Och de kör alltid några låtar av en av Thorbjørns stora favoriter: Tom Waits.

Till sin trio har han valt ut två musiker från Tornadon: Pianisten Emil Balsgaard som Thorbjørn har jobbat med i 27 (ja, tjugosju!) år. Han är en hejare på boogie-woogiepiano men kan även få sitt keyboard att låta som en riktig Hammondorgel. Gitarristen Joachim Svensmark, nyaste medlemmen i bandet som redan har fått stor uppmärksamhet för sina dynamiska solon som kompletterar Thorbjørns spelstil perfekt.

Thorbjørn Risager - gitarr, sång
Emil Balsgaard - keyboards
Joachim Svensmark - gitarr, sång

Datum / Tid

onsdag, 28 oktober 2020 kl: 21:00

Plats

Malmö, KB-Lounge

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad