Menu

Tingsek

Malmö

Kulturbolaget
fredag, 18 november 2016 kl:21:00

Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Detta är en högst underrepresenterad genre i Sverige och genom sitt mångfacetterade låtskrivande blev Tingsek snabbt en favorit hos fansen. Nu är han äntligen tillbaka och den 14 oktober släpper han det nya albumet Amygdala, hans första soloalbum på över fem år.
I samband med release beger han sig ut på en efterlängtad turné genom Sverige och Norge med stopp på KB i Malmö den 18 november.
Första smakprovet från kommande albumet ”The Fiddlers” släpptes som singel i våras och den 30 september släpps andra singeln ”Miss Brand New”, båda låtarna är utmärkta exempel på vad som kan förväntas av det nya albumet; en djup och medveten Tingsek, med ett extremt välgjort musikaliskt arbete och en nostalgisk, men hoppfull och melodisk soul som lämnar en med känslan att man vill ha plattan på repeat.
Tingsek som allt annat än tagit de lugnt de senaste åren var nyligen högaktuell som producent på albumet Radius som släpptes tidigare i år med stora amerikanska soulstjärnan Allen Stone, som även är med och gästar på Amygdala.
Albumet Radius, som är ett av de största och mest omfattande projekten Tingsek varit involverad i på internationell nivå, ledde bl. a till möjligheten att jobba med producenten Malay (Frank Ocean, John Legend) i LA. Där fick han insupa magin i legendariska Electric Lady studio i New York, där storheten Michael Brauer mixade Radius.

+++++

Åldersgräns 18 år

Dörrar 19:00
På scen 20:00

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!

Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan
040-30 21 14 scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29
040-23 37 50 plockepinn.se/

Rullstolsbiljett, via Biljettforums Kundservice på telefon 0771-130 150

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

fredag, 18 november 2016 kl: 21:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad