Menu

Shout Out Louds

Malmö

Kulturbolaget
onsdag, 25 oktober 2017 kl:20:00

I april kom Shout Out Louds nya singeln ”Oh Oh” som är det första nya vi hör från bandet på hela fyra år. Singeln är hämtad från kommande albumet som har release senare i år. Detta följs av en full internationell turné i både Europa och USA, med en spelning på KB i Malmö den 25 oktober!
Det har gått fyra år sedan förra albumet ”Optica” släpptes och i höst är det alltså äntligen dags för Shout Out Louds att släppa sitt femte album. Under de fyra år som gått så har familjer bildats, barn har fötts samt att sångaren Adam Olenius släppt en solo-EP, Bebban Stenborg har släppt album med sitt band Astropol och basisten Ted Malmros släppt musik i duon A Nighthawk. Sedan var tiden återigen mogen för att kicka igång Shout Out Louds.
Shout Out Louds har gått ”back to basics” för att spela in sitt nya material - det är varm, melankolisk, orädd indie.

Bandet utvecklar:
”Oh Oh” känns på något sätt som startskottet för det här albumet. Vi kände, efter att vi gjort den, att det enda vi kunde och skulle göra var att fokusera på energin, känslan i allting. Vi ville tillbaka till vårt ursprung, till vår gemenskap och något slags hantverk. Vi påmindes om att vi är ett band som älskar varandra och att spela tillsammans. Resten är rätt oviktigt för oss.

Nere i en liten källarstudio i Solna har majoriteten av det kommande albumet spelats in med producenten Fredrik Swahn. Han är medlem i bandet The Amazing och har nyligen även jobbat med franska artisten Melody’s Echo Chamber.  När Shout Out Louds lagt sista händerna på albumet och tagit sig ut ur källaren är det äntligen dags att välkomna bandet tillbaka till Malmö och livescenen igen!
+++++

Åldersgräns 18 år
Dörrar 19:00
På scen 20:00

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!

Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan
040-30 21 14 scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29
040-23 37 50 plockepinn.se/

Rullstolsbiljett, via Biljettforums Kundservice på telefon 0771-130 150
 

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.



Shout Out Louds
2024-09-14 19:30:00
Stockholm, Mosebacketerrassen

Datum / Tid

onsdag, 25 oktober 2017 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad