Magma

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Magma - En musikalisk resa till yttre rymden med det kultigaste av kultband!

Efter Magmas första Sverigekonsert 2015 skrev Gaffa ”Orkestern är generös och bjuder på så mycket som fyra låtar (på drygt två timmar), och publikens jubel visar ingenting annat än att detta kan vara en av de mest uppskattade bokningarna och spelningarna i Helsingborg någonsin”. Det är med en oerhörd stolthet och glädje som vi välkomnar det inflytelserika franska kultbandet Magma till Sverige på nytt för ett KB-besök den 28 oktober, som en del av ”The Reset Tour”.

För dig som undrar grundades Magma i Paris 1969, då trummisen Christian Vander satte ihop kollektivet med syfte att föra den avlidne John Coltranes kreativa anda vidare. Sedan dess har bandet skapat musik som mestadels bygger på en mycket ambitiös konceptuell mytologi med en sci-fi-liknande historia om ett folk som lämnar jorden för planeten Kobaïa i centrum. Därför kan vi förvänta oss ett fåtal, men lååååånga episka sviter i Malmö. Kom ihåg – det här är INTE One Direction!

Texterna framförs till allra största delen på Kobaïan - ett fiktivt, fonetiskt språk som inte alltid kan översättas. Musiken baseras på Christian Vanders energiska och innovativa jazztrumspel, Philippe Bussonets drivande fuzzbas och Carl Orff-liknande operatiska körarrangemang från Stella Vander, Isabelle Feuillebois och Hervé Aknin. De repetitiva och hypnotiska riffen accentueras och utvecklas, bland annat genom vibrafonisten Benoît Alziary, gitarristen Rudy Blas och elpianisten Jérôme Martineau. Sammantaget ger MAGMA en helt unik liveupplevelse som kanske aldrig kommer att ske på svensk mark igen.

Konserten är ett Progressive Circus-evenemang som samarrangeras väldigt stolt av Jazz i Malmö och Kulturpunkten.

+++++

Åldersgräns 18 år
Dörrar 20:00
På scen 21:00

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!

Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan
040-30 21 14 scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29
040-23 37 50 plockepinn.se/

Rullstolsbiljett, via Biljettforums Kundservice på telefon 0771-130 150

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-10-28 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:MAGMA

MAGMA, Udu Wudu på Spotify

Trilogy

Udu Wudu

MAGMA, DE Futura på Spotify

Trilogy

DE Futura

MAGMA, Spiritual (Negro Song) på Spotify

Trilogy

Spiritual (Negro Song)