Menu

Mogwai

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 12 oktober 2017 kl:20:00

Mogwai till KB i höst!
Postrockbandet Mogwai berättar historier genom ljud. Med hjälp av dånande gitarrer, pulserande bas och en stor dos experimentlusta förmedlar Mogwai elaborerade historier som blir unika för varje enskild lyssnare. I höst återvänder detta skotska kraftpaket till Sverige för två efterlängtade spelningar. Den 12 oktober står de på scen hos oss på KB!

Mogwai bildades i Glasgow under mitten av 90-talet, och har sedan dess hunnit ge ut åtta studioalbum och en rad EP:s, samt komponerat soundtracks till flera filmer. Genombrottet kom med debutalbumet ”Mogwai Young Team” år 1997, som idag både har kultförklarats och flera gånger utnämnts till ett av 90-talets bästa album. Sedan dess har man skämt bort sin ständigt växande lyssnarskara med musik som ständigt utforskar nya platser. Sitt senaste renodlade studioalbum släppte Mogwai 2014, men nyligen meddelade gruppen att ett nytt album var färdiginspelat och klart.

Senast gruppen befann sig på svensk mark var under förra årets Stockholm Music & Arts, då man trollband hela Skeppsholmen genom att visa filmen ”Atomic – living in Dread and Promise” och på scen spela sitt tillhörande soundtrack. I höst kommer bandet tillbaka för ytterligare en uppvisning. Ta chansen och upplev Mogwai live i Malmö i höst!

Åldersgräns 18 år
Dörrar 19:00
På scen 20:00

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!

Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan 040-30 21 14 scaniabar.se
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29, 040-23 37 50 plockepinn.se

Rullstolsbiljett, via Kundservice på telefon 0771-130 150

Mogwais Hemsida
Mogwai på Facebook
Kulturbolagets Hemsida
Kulturbolaget på Facebook
Kulturbolaget på Instagram
Kulturbolaget på Twitter

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

torsdag, 12 oktober 2017 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

390

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad