Menu

Slick Rick

Malmö

Kulturbolaget
onsdag, 11 april 2018 kl:20:00

Engelskfödda och grammisnominerade Ricky Martin Lloyd Walters, mer känd som Slick Rick eller Rick the ruler, är den mest framgångsrika britt-amerikanska rapparen i musikhistorien. Han började sin karriär -83, då som medlem i Doug E. Fresh’s Get Fresh Crew.

Han har fyra album bakom sig; The Great Adventures of Slick Rick (1988), The Ruler’s Back (1991), Behind Bars (1994) and The Art of Storytelling (1999), och har samarbetat med en rad ikoner, från Jay-Z och Missy Elliot till Outkast, Jermaine Dupri, Mos Def, Common, R. Kelly och Aaliyah. Slick Rick är helt klart en inspirationskälla för många, vilket visar sig i otaliga samplingar och referenser i låtar från många av våra stora nutida artister.

Slick Rick har ett brokigt förlutet, med morförsök, några vändor i fängelse och immigrationsbrott som belades med utreseförbud från USA. För något år sedan blev Slick Rick dock fullvärdig amerikansk medborgare och kan nu resa utomlands för spelningar igen. Vi är såklart grymt glada att han äntligen kan ta sig tillbaka till Europa, och på så sätt besöka Malmö för en spelning i oktober!

+ + + + +

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.

Cash Is King!

Äta innan konserten?
Vi rekommenderar: Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan 040-30 21 14 scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29 040-23 37 50 plockepinn.se/


Rullstolsbiljett, via Eventims Kundservice på telefon 0771-130 150

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

onsdag, 11 april 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad