Menu

Dark Tranquillity + support 22/3

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 22 mars 2018 kl:19:30

Det melodiösa death metal-bandet Dark Tranquillity från Göteborg är klara för spelningar i Malmö och sin hemstad i vår.


22 mars: Malmö, KB
5 maj: Göteborg, Trädgårn


Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla.
Dark Tranquillity skivdebuterade 1993 med "Skydancer" och har sedan släppt klassiska plattor som "The Gallery" och "Haven". Sedan senaste plattan "Atoma" släpptes har de turnerat i Europa, Nordamerika och Sydamerika.


Main support är det tyska bandet Equilibrium. Öppningsband tillkommer senare.


Åldersgräns 18 år


Biljetter till konserterna finns tillgängliga på www.tickster.com/sv/p/triffid-and-danger.


www.darktranquillity.com


Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

torsdag, 22 mars 2018 kl: 19:30

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad