Walter Trout

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Walter Trouth har ett hjärta som slår för den moderna bluesrockscenen. Han är respekterad av det gamla gardet, vördad av det yngre och avgudad av de fans som kommer fram och hälsar efter varje konsert. Efter fem decennier i branschen är Trout en talismanfigur och en del av det lim som håller samman bluesgemenskapen i en tid då den bredare världen aldrig har varit så uppdelad. Med nytt album i bagaget ger han sig åter ut på vägarna och i höst besöker han Malmö för en konsert på KB den 16 november!

I hans senaste album ”We Are All In This Together” medverkar fjorton A-listestjärnor - inklusive namn som Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall och Randy Bachman. Genom att skriva en originalsång till var och en har Walter Trout gjort ett av de mest spännande albumen i sin karriär och funnit tröst efter ett antal solo-album och sin nästan dödliga leversjukdom 2014. "Nu var rätt tid för den här CD:n”, säger han. 2016 års album ”Battle Scars”, tillkom genom ett riktigt krävande intensivt arbete, skrivet med tårarna rinnande nerför ansiktet. "Jag behövde en paus och göra något roligt och ljust. Det här albumet var glädjande för mig."

Walter Trout startade sin solokarriär 1989 och har genomgående varit framgångsrik. Han turnerar outtröttligt och formligen spottar ut klassiska album som inkluderar "Life In The Jungle” (1990), genombrottet "Walter Trout” (1998) och det politiskt taggade "Blues For The Modern Daze” (2012). Han har vunnit internationellt erkännande och haft en stadigt växande försäljning i en notoriskt sviktande bransch. Åren på turné har också givit honom massor av nära vänskaper, vilket framgår av 2006s cameo-späckade album ”Full Circle” och den inofficiella uppföljaren, ”We Are All In This Together”. “Albumet skulle egentligen heta ‘Full Circle Volume 2’”, säger Trout, “men jag ville ha en mer positiv titel i denna värld av galenskaper.”

Detta är uttrycket från en konstnär som inte bara klarar sig med lite hjälp av sina vänner, utan som positivt lyder upp på ett album som säkert kommer att tända ytterligare raketer under hans blomstrande sena karriär. ”Visst, jag är äldre” säger Trout ”men jag känner att jag just nu befinner mig i den bästa tiden i mitt liv. Jag mår bättre än någonsin fysiskt. Jag har mer energi. Jag har en helt annan uppskattning av hur det är att vara levande, att vara en del av världen, av min familj, av min karriär. Jag vill att livet ska vara spännande och festligt. Jag vill ta för mig. ‘I want to grab life by the balls and not let go, y’know…?’”

Walter Trout – Gitarr / Sång

Sammy Avila – Hammond B3 / Sång

Danny Avila – Bas / Sång

Michael Leasure – Trummor / Sång

Andrew Elt – Gitarr / Sång


+ + + + +

På KB accepteras inte kortköp i bar eller garderob, endast kontantköp. Ta därför gärna ut kontanter i förväg för att underlätta kvällen för dig själv, dina medbesökare och KB´s kära personal.

Undvik 500:- lappar!

Gärna 100:- och 200:- lappar.

Cash Is King!

Äta innan konserten?

KB rekommenderar:

Restaurang Scania
Friisgatan / Bergsgatan
040-30 21 14
scaniabar.se

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-11-16 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Walter Trout

Walter Trout, Pray For Rain på Spotify

Blues for the Modern Daze

Pray For Rain

Walter Trout, Saw My Mama Cryin på Spotify

Blues for the Modern Daze

Saw My Mama Cryin

Walter Trout, The Bottom of the River på Spotify

The Blues Came Callin'

The Bottom of the River

Walter Trout, född 1951 i Ocean City, New Jersey, USA, är en amerikansk gitarrist och sångare inom bluesgenren. I mars 2014 blev det känt, att han är drabbad av sjukdom, och inväntar en levertransplantation.


Walter Trout spelade bland annat med banden Canned Heat och John Mayall's Bluesbreakers innan han 1989 bildade sitt eget Walter Trout Band, vilket senare bytt namn via Walter Trout and the Free Radicals till nuvarande Walter Trout and the Radicals.