Menu

Israel Nash (US)

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 17 november 2018 kl:20:00

OBSERVERA ATT KONSERTEN HÅLLS PÅ KULTURBOLAGET


KULTURBOLAGET HAR 18 ÅRS ÅLDERSGRÄNS!


Folk Å Rocks och Rootsys gunstling Israel Nash kommer tillbaka i höst för tre mycket exklusiva spelningar.


I år väljer han att spela i de stora städerna. Så det blir Stockholm, Malmö och Oslo som ges chansen till en stund högkvalitativ stjärnglans.


Sen han senast var här har en samstämd musikpress formligen öst lovord över honom och bandet.


Ny skiva kommer under hösten. Den förra “Israel Nash´s Silver Season” kom 2015.


Mojo lovsjöng dess “kosmiska poesi, krossar-gitarrer och böljande pedal-steel”. Uncut nöjde sig med att summera det som “ ett suveränt album”. Classic Rock Magazine skrev “Till och med mer utsökt än Rain Plains”.


I november 2016 gav Israel tillsammans med bandet The Bright Light Social Hour, ut en tre-spårs ep. Den heter “Neighbors”. Och spelades in i Austin, där ju Missouri-födde Israel sen ett bra tag har sitt hem och bas.


Så det är en väldigt spelsugen Israel Nash som kommer hit. Och troligen med ett gäng oprövade låtar i kappsäcken, inför nästa plattas release.


Han är en mästare på att skriva låtar som väcker känslor. Och att lägga harmoniska mattor i ljudbilden. Live är det ibland en närmast sinnlig upplevelse.


Det vi med säkerhet kan garantera är tre kvällar med stark stjärnglans och en repertoar starka låtar. Både nya och välkända.


Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.



Israel Nash (us)
2024-07-31 20:00:00
Blandat, KRISTIANSTAD, Biljardkompaniet

Datum / Tid

lördag, 17 november 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad