Menu

Kadavar

Malmö

Kulturbolaget
onsdag, 31 oktober 2018 kl:20:00

De tyska retrorockarna Kadavar återvänder till Sverige för spelning på KB i Malmö den 31 oktober, samt på Sticky Fingers i Göteborg den 2 november.

Med sig har de dessutom Göteborgs stoltheter Monolord! Kadavar bildades 2010 i Berlin och de hymlar knappast med att de hämtat inspiration från 70-talets rockscen. Men med sitt råa och moderna inslag har de blivit ett av de populäraste banden inom genren. Deras mix av hårdrock, psykadelia och stoner har visat sig vara ett vinnande koncept, och det åskådliggörs inte minst i livesammanhang, där de är ett av de mest explosiva banden inom den samtida rockscenen. I fjol släppte Kadavar sitt fjärde fullängdsalbum “Rough Times”.

Med tre album i ryggen har göteborgarna Monolord på några få år snabbt etablerat sig som en av ledarna inom den nya vågen av svensk doom. En dynamisk och genreöverskridande trio med ett unikt sound, som är sinnesöppnande och svävande men utan att tappa fokus. Ibland är det drivigt och hårt, ibland hjärtskärande vemodigt. Ibland apokalyptiskt mörkt, ibland nästan psykedeliskt. Men utan att någonsin kännas spretigt.

Två spännande band och därmed två mycket goda skäl att ta sig till KB och Sticky Fingers en kväll i höst!

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

onsdag, 31 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad