Menu

Brant Bjork

Malmö

Kulturbolaget
måndag, 5 november 2018 kl:20:00

Stoner-pionjären Brant Bjork återvänder till Sverige i höst!
Den 4 november blir det spelning på Sticky Fingers i Göteborg, samt dagen därpå den 5 november på KB i Malmö.
Med sig på scen under spelningen har han dessutom Sean Wheeler som special guest. Support tillkommer.

Han är mest känd som trummisen i stonerockbandet Kyuss, men har även stampat bas i Fu Manchu, sjungit i Ché samt startat upp Queens of the Stone Age. Dessutom har han gjort en rad soloplattor såsom Jalamanta där han spelar alla instrument själv. Brant Bjork är med andra ord en första klassens musiker.

Desert rock eller stoner rock har blivit ett samlingsnamn för musikerna som rör sig i och kring den lilla hålan Palm Desert City i Kalifornien. Brant Bjork är tillsammans med ett fåtal andra det namn som lyses upp tydligast av den heta ökensolen och detta med rätta. Under mitten av 80-talet startade Brant Bjork tillsammans med vännerna Josh Homme, Nick Oliveri och John Garcia bandet Kyuss. Gruppen blev tidigt internationellt kända och stod som förgrundsfigurer i den musikrörelse som kom att få namnet stoner/ökenrock.

Brant Bjorks soloskivor visar upp en stor bredd och variation hos en artist som alltid har sökt nya infallsvägar och vi har fått smaka på psykedeliainslag, blues, en del jazziga tongångar och gitarrsolon i tidigt 70-talsstuk. Med andra ord är det riktigt bra rockmusik som är gjord för intima rockklubbar.

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob och oftast inte till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.

Ta därför gärna ut kontanter i förväg för att underlätta kvällen för dig själv, dina medbesökare och KB´s kära personal.

Gärna 100:- och 200:- lappar.

Undvik 500:- lappar.

Cash Is King!

Äta innan konserten?

KB rekommenderar

Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan

040-30 21 14 scaniabar.se/

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

måndag, 5 november 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad