Menu

Bernhoft & The Fashion Bruises

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 7 februari 2019 kl:20:00

Fyra år sedan han senast stod på KB:s scen. Nu har vi den stora glädjen att meddela att Bernhoft återvänder till Malmö den 7 februari - denna gång tillsammans med sitt band The Fashion Bruises!

Den norska multiinstrumentalisten har en önskan om att få folk att dansa och tänka samtidigt. Det gäller i högsta grad också på albumet "Humanoid" som släpptes augusti 2018. Temat på den nya skivan växlar mellan hans optimistiska och desillusionerade syn på världen. Plattan har blivit formad av omvälvningarna i världen vi lever i, där saker som miljökrisen och flyktingproblematik skapar allt större motsättningar mellan människor.

Det har hänt mycket i Jarle Bernhofts musikaliska karriär under de tio år sedan debutalbumet lanserade honom som soloartist. En avsevärd mängd sålda skivor, en Grammy-nominering, spelningar på stora amerikanska talkshows och en massa turnéer. Den nya skivan, inspelat mer eller mindre live tillsammans med bandet The Fashion Bruises, visar en ytterligare dimension och utveckling i hans musicerande.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

torsdag, 7 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad