kl: 20:00

Men At Work

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Men At Work är tillbaka och livar upp nästa års sommar när de besöker KB i Malmö den 29 juni! Men At Work såg dagens ljus 1979 när den akustiska duon Colin Hay och Ron Strykert slog sina påsar ihop med trummisen Jerry Speiser och musikern Greg Ham. De jammade tillsammans på Cricketers Arms Hotel i Melbourne, byggde upp en hängiven fanskara och ett par år senare kunde de i princip sälja ut vilken venue som helst i staden, trots att de inte ens hade släppt en singel. Men det dröjde inte länge innan bandet blev signat, släppte låten "Who Can It Be Now", och stubinen var tänd. 1983 kom så ”Down Under” och det fanns inte många undantag till det globala kollektiv som hade tagit låten till sitt hjärta. Bomben var ett faktum. Bandet turnerade extremt flitigt världen över och radade upp hitsinglar som toppade listorna, men redan efter ett par år gick bandet skilda vägar och medlemmarna satsade på sina egna solokarriärer. Sedan dess har Men At Work varit av och på genom åren. Men så kom en dag, då stjärnorna kanske stod rätt på himlen när Colin bestämde sig för att åter väcka Men At Work ur sin törnrosasömn. Nostalgin går på max när vi åter får uppleva låtar som "Overkill", "It's a Mistake" och såklart mastodonthiten ”Down Under”! + + + + + Äta innan konserten? KB rekommenderar Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan 040-30 21 14 scaniabar.se/

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-29 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Bergsgatan 18


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook