Menu

Graveyard

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 13 april 2019 kl:20:00

Det internationellt hyllade rockbandet Graveyard återvänder äntligen till KB! Senast vi hade göteborgarna hos oss resulterade det i en utsåld spelning och fullt ös från början till slut. Över tre år och ännu ett hyllat studioalbum senare har de nu åter siktet på KB och den 13 april kliver de in för att sätta rocken i rockklubb!

Göteborgsrockarna i Graveyard har haft ett guldår under 2018. Det nya albumet ”Peace” landade en listetta och lovorden haglade in över detta femte studioalbum. Expressens beskrivning av göteborgarna som ”nya, svenska tungviktsmästare i rock’n’roll” känns som en helt perfekt beskrivning av vad Graveyard har kommit att bli. I juli öppnade de för inga mindre än Guns N’ Roses på ett maxat Ullevi och hösten fylldes av turnerande med flera utsålda spelningar runtom i landet. Under konserten på hemmaplan ringlade sig kön långt från Pusterviks entrédörrar.

Graveyard toppar året med en välförtjänt nominering till Årets Rock/Metal i P3 Guld och i april ger sig höstens publikfavoriter ut på vägarna igen.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 13 april 2019 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad