kl: 20:00

Uncle Acid & The Deadbeats

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I höstas kom det senaste mästerverket från Uncle Acid & The Deadbeats. Nu står det klart att de hyllade psykrockarna återvänder till Malmö för en spelning på KB den 9 juni!

Den livlige Cambridgeshire-mystikern Kevin Starrs skapelse Uncle Acid & The Deadbeats har gjort extraordinär musik sedan 2009. Musik som är såpass djärv och idiosynkratisk att den är svår att placera i ett fack. Bandet växte fram ur den Engelska underground-scenen som obskyra hantverkare av en ny och överväldigande psykadelisk blandning av rå och smutsig hårdrock och turbo-blues, förstärkt av andan från slutet av 60-talet och början av 70-talet. Denna kombination av psykadelisk pop och doom har kommit att bli Starrs största bedrift och har skapat en helt ny värld av många välkända ingredienser.

Genombrottet för Uncle Acid & The Deadbeats kom 2011 med "Blood Lust" och som sedan följdes upp av "Mind Control" år 2013. Båda släpptes genom Rise Above Records och blev omedelbart överrösta med hyllningar. När det tredje albumet "The Night Creeper" kom 2015 var bandets mutation till hårdrockens mest omisskännliga excentriker komplett.

Hösten 2018 kom "Wasteland" och bevisade ytterligare att Uncle Acid existerar i sitt eget musikaliska universum. Albumet är rotat i Kevin Starrs fantasi, men har ändå en tydlig koppling till förfalskade kaoset i dagens politiska värld. De nya låtarna visar även upp bandets nya line-up, där Starr återigen får sällskap av basisten Vaughn Stokes, som kommer att spela rytmgitarr på framtida liveshower och överlämnar basansvaret till Jus Smith. Bakom trummorna ser vi nyförvärvet Jon Rice.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-09 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Bergsgatan 18


Fler tillfällen:Uncle Acid & The Deadbeats

Uncle Acid & The Deadbeats, I'll Cut You Down på Spotify

Blood Lust

I'll Cut You Down

Uncle Acid & The Deadbeats, Death's Door på Spotify

Blood Lust

Death's Door

Uncle Acid & The Deadbeats, Over And Over Again på Spotify

Blood Lust

Over And Over Again

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook