kl: 20:00

TesseracT + Jinjer

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

TesseracT och Jinjer till Malmö


Åldersgräns 18 år


I juni kommer det engelska djentbandet Tesseract till Malmö för en spelning.


Det har gått fort för Tesseract från Milton Keynes. De skivdebuterade 2011 och de slog snabbt igenom i kretsar för progressiv musik. De ses som ett av de viktigaste banden inom djent-genren som också innehåller band som Meshuggah, Architects och Periphery. Tesseract gjorde i höstas en utsåld spelning i Stockholm och de gjorde succé på Gefle Metal Festival förra sommaren.


Från staden Horlivka i Ukraina kommer det progressiva metalcorebandet Jinjer. De har influenser från så skilda håll som extrem metal, soul och hiphop. Men i grunden är detta hård modern metal av högsta kvalitet. Med sångerskan Tatiana Shmailyuk i spetsen har deras liveshower blivit omtalade för en otrolig intensitet.


Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-18 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Tesseract

Tesseract, Of Mind – Nocturne på Spotify

Altered State

Of Mind – Nocturne

Tesseract, Of Matter – Proxy på Spotify

Altered State

Of Matter – Proxy

Tesseract, Of Matter – Retrospect på Spotify

Altered State

Of Matter – Retrospect

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook