Ziggy Marley

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Med sitt nya album ”Rebellion Rises” i bagaget återvänder den hyllade och prisade reggaeartisten Ziggy Marley till Sverige i sommar! Den 8 augusti besöker han Malmö för en konsert på KB!

Med sin åtta Grammy-vinster och en Emmy-vinst på sitt namn är musikern, författaren, filantropen och reggae-ikonen Ziggy Marley något utöver det vanliga. Hans första intåg i musikbranschen skedde redan vid 10 års ålder, då han satt och iakttog sin far Bob Marleys inspelningssessioner. Under namnet Ziggy Marley & The Melody Makers släppte han tillsammans med bandet åtta bästsäljande album, vilka landade honom tre Grammys. Hans första soloplatta, ”Dragonfly”, kom ut 2003 och följdes upp 2006 av albumet ”Love Is My Religion”, vilken erhöll en Grammy för bästa reggae-album. Musiken har fortsatt strömma ur Ziggy och fortsatt att mottas med hyllningar och priser.

Hans senaste album ”Rebellion Rises” släpptes i maj 2018 via hans egna bolag Tuff Gong Worldwide och Ziggy har med denna nominerats till ännu en Grammy. Genom albumet vill Marley uppmana och inspirera människor att stå tillsammans i solidaritet och tillsammans styra världen mot en ljusare framtid. Ziggy Marley väver tillsammans den traditionella reggae-kulturen med progressiva och framåtsträvande idéer och hans meddelande ekar genom hela albumet. Albumet lyckas samla alla sidor av denna mångsidiga artist i ett enda verk av konst.

+ + + +
På KB accepteras nu kortbetalning i våra barer.

Garderob kostar 30:- och accepterar endast kontanter – ha gärna med jämna kontanter till garderoben.

Till artistens merchandise-försäljning, brukar kontantköp eller swish gälla.

Äta innan konserten?

Vi rekommenderar Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-08 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: