Menu

Nazareth

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 19 september 2019 kl:20:00

Det började med pubspelningar i hemlandet Skottland, nu är de ett av världens största rockband. I höst firar det legendariska classic rock-bandet Nazareth 50-årsjubileum med turné. Den 19 september kommer de till KB i Malmö för en spelning fulladdad med alla deras hits samt godbitar från deras nya skiva.

Nazareth formades för 50 år sedan och har under tiden skapat superhits så som ”Dream On”, ”Hair of the Dog”, ”This Flight Tonight” och tidlösa ”Love Hurts”. Totalt har de sålt över 20 miljoner album och vid slutet av 2018 släpptes deras 24:e album ”Tattooed on My Brain”. Albumet är ett av de mest hyllade genom hela deras karriär.

“Nazareth have come up with their best album in years. They’ve developed a sound that’s fresh, showing that modern Nazareth has a real purpose.” - Classic Rock Magazine

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

torsdag, 19 september 2019 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

450kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad