Menu

Midge Ure & Band Electronica

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 15 maj 2021 kl:20:00

Midge Ure & Band Electronica besöker KB i Malmö den 23 maj 2020 med sin The 1980 Tour! För första gången sedan albumet "Vienna" släpptes, kommer plattan att spelas live i sin helhet. Det är också första gången många av låtarna från Visages debutalbum framförs live. I slutet av 1970-talet blåste förändringarnas vindar i Storbritanninen, i samhället, inom politiken, mode och kultur, och det musikaliska landskapet höll på att förändras för evigt. Den gitarrbaserade dominansen som drivit fram rocken och punken började klinga av, samtidigt som synthen signalerade ljudet av framtiden. 1980-talet var på gång att explodera och ingenting skulle bli sig likt igen.

Visages single "Fade To Grey" från självbetitlade albumet, samt Ultravox singel "Vienna" blev globala hits som delade den Europeiska estetiken och det elektroniska hjärtat. De två albumen förde det alternativa soundet rakt in i vad som skulle bli normgivande. Båda skivorna skrevs, spelades in och producerades av den store Midge Ure, vilket kom att förändra hans liv.

"Hösten 1979 var en springande punkt i min karriär", förklarar Midge Ure. "Åren innan hade jag gått från att ha varit ett ‘popband’ (Slik) till ett ‘post punk-band’ (The Rich Kids) till en stand in-gitarrist för Thin Lizzy. Denna höst när jag arbetade med Visage-projektet tillsammans med Billy Currie, blev jag inbjuden att ansluta till Ultravox. Jobbet vi gjorde den vintern med ‘Vienna’ var som ett uppiggande rus av kreativitet jag aldrig upplevt förut”.

“Fyrtio år senare vill jag hylla den här perioden genom att när vi går in i 2020 spela ‘Vienna’-albumet i sin helhet tillsammans med höjdpunkter från det självbetitlade albumet ‘Visage’. Gör mig och mitt Band Electronica sällskap och fira året 1980, som var året då dessa två album släpptes”. + + + + + På KB accepteras nu kortbetalning i våra barer. Garderob kostar 30:- och accepterar endast kontanter – ha gärna med jämna kontanter till garderoben. Till artistens merchandise-försäljning, brukar kontantköp eller swish gälla. Äta innan konserten? Vi rekommenderar Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan 040-30 21 14 scaniabar.se/

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 15 maj 2021 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad