Stiff Little Fingers | Malmö

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Åldersgäns 18 år


Stiff Little Fingers spelar i Sverige i sommar


I augusti kommer det legendariska nordirländska punkbandet Stiff Little Fingers till Sverige för tre spelningar.


1 augusti: Stockholm, Fryshuset Klubben
2 augusti: Malmö, KB
4 augusti: Göteborg, Pustervik


Redan 1977 bildades Stiff Little Fingers i Belfast. Debutalbumet Inflammable Material kom 1979 och firar alltså 40 år. Förutom några års uppehåll på 80-talet har de hållit på oavbrutet i alla år och blivit ett av de allra mest uppskattade punkbanden. Sångaren och gitarristen Jake Burns har hela tiden fört bandet framåt så det är med god rätt Stiff Little Fingers kan kallas för punklegender.


Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-02 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook