Rhys Fulber & Priest

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den hyllade svenska elektroniska trion Priest är tillsammans med kanadensiska musikern och producenten Rhys Fulber (Front Line Assembly) klara för Sverigespelningar i höst!

Veteranen Rhys Fulbers karriär tog fart med Front Line Assembly, ett projekt som banade väg för utvecklingen och definitionen av industrial och EBM-genren. Fulber växte upp i ett musikaliskt hem och drogs tidigt till den elektroniska ljudbilden. Som tonåring fick han sin första synth och ett par år senare slog han sig ihop med sin mångåriga vapendragare Bill Leeb. I fjol släppte Fulber albumet "Your Dystopia, My Utopia". Ett album där gammalt möter nytt, det är dramatiskt, spännande och fullt med tunga beats.

Bandet Priest formades av medlemmar från Ghost och har prisats för sitt debutalbum "New Flesh" som släpptes 2017. I våras kom en uppföljande EP ("Obey"), vilken även den hyllats av kritiker och fans, såväl i Sverige som internationellt. Priest skapar musik i elektroniska drömmars vidsträckthet med målet att säkert ledsaga mänskligheten till nästa utvecklingsfas – sammanslagningen med maskiner. Uttrycket är starkt, både visuellt och musikaliskt, och bjuder en blandning av klassisk musik, mörk metal och popmelodier.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-13 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: