Menu

Sam Outlaw (US) + Lydia Luce

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 28 september 2019 kl:20:00

Folk Å Rock och Kulturbolaget presenterar Sam Outlaw på Kulturbolaget lördagen 28/9.


Biljetter släpps 30/5 kl 09.00.


Sam Outlaw har erövrat Sverige! Senaste albumet "Tenderheart" sköt direkt upp på svenska album-listans 14:e plats och recensenterna bjuder över varandra i betyg. Sveriges Radio P4 hade låten "Trouble" på sin spellista i anmärkningsvärda 16 veckor och alla hans konserter har dragit storpublik. Nu har Sam varit i studio och spelat in en ny platta som släpps lagom till att han kommer tillbaka till Sverige för nya konserter (med band) i slutet av september 2019. Play it again, Sam!


Support under Sverige-turnén är Lydia Luce!


"Sam Outlaw är värd större scener" säger Håkan Steen i sin 4-plus recension i Aftonbladet. Vi håller med och vill dessutom lägga till att så kommer det bli! En sådan supertalang och dessutom skärpt artist som Sam Outlaw är gjord för att lyckas. "Tenderheart" är bara Sams andra skiva och sångerna på de båda är så genomgående starka att varje låt redan känns som klassiker.


En sak som gör Sam Outlaw än mer intressant är hans placering i nuet. Sam Outlaw är otvivelaktigt en countryartist. Mycket är retro i countryn 2017 och kläder och attityd andas ofta gamla tider. Sams musik är klassisk men han tillhör inte bakåtsträvarna. Vi vågar tvärtom påstå att Sam Outlaw är den modernaste och mest radikala countryartisten som finns just nu. I en tid av stora förändringar och polarisering har Sam placerat sig långt ut på skalan som vill se en fortsatt förändring av samhället i progressiv riktning. Sam är långt ifrån den stereotypiska macho-man både den mer kommersiella countryn och exempelvis outlaw-countryn svämmat över av och det är uppenbart att han trivs bäst i band där både tjejer och killar får plats. Sam Outlaw kan beskrivas som en mjukis, men det är en stenhård sådan. Johan Lindqvist skriver i sin recension i GP att "Sam Outlaw har själv konstaterat att han inte är intresserad av några tuffa bad boy-attribut utan ser sina softa, väl genomarbetade sånger som en motreaktion till den stelbenta, konservativa machokultur som drar sin sista suck hela vägen upp i Vita huset." och ger "Tenderheart" ? i betyg.


"Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton."
Av Håkan Steen, Aftonbladet


"»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga."
Av Tony Ernst, Sonic Magazine


"Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan."
Av Johan Lindqvist, GP


Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 28 september 2019 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

345

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad