Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Cyhra

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Veteran-täta Cyhra är tillbaka i höst med sitt andra album och följer upp släppet med turné och stopp på KB i Malmö den 9 oktober! Dessutom följer Writing The Future och Tungsten med som support!

Cyhra bildades 2016 av före detta In Flames-gitarristen och -grundaren Jesper Strömblad tillsammans med dåvarande Amaranthe-sångaren Jake E. De slog knockout med 2017-års debutalbum ”Letters To Myself”. Låten ”Karma” blev en omedelbar publikfavorit och skivan fick strålande recensioner och spelades flitigt i radion.

I Cyhra ingår också Euge Valovirta (ex-Shining) och Alex Landenburg (ex-Annihilator, ex-Axxis). Med en energi som tycks vara outsinlig visar dessa veteraner var skåpet ska stå och sätter press på alla som vill hävda sig inom den moderna metalscenen. Melodiös metal i kombination med grymma låtar och strålande musiker gör Cyhra till en svårtrumfad metalakt, som bör upplevas live.

I höst är återvänder göteborgska Writing The Future till Malmö med sin tunga melodier för att leverera en känsloladdad käftsmäll som får det att suga till i magen! Ett album och en europaturné senare är de hungrigare än någonsin. Bandet är EP-aktuella och utlovar sprillans nya låtar och ett helt nytt framträdande som du inte får missa!

Tungsten bildades 2016 av legendariske trummisen Anders Johansson (bl.a. ex-Hammerfall, ex-Yngwie J. Malmsteen) och hans söner Karl och Nick Johansson. Mångsidige och skicklige vokalisten Mike Andersson (ex-Cloudscape, Fullforce) fick frågan om att bli sångare och med honom bakom mikrofonen var bandet komplett.

Musiken kan beskrivas som melodisk metal med toner av både gammalt och nytt. Låtarna har drag av både modern, snabb, industriell metal samtidigt som toner från folkmusik kan höras. Ett möte mellan både framtid och förflutet. Den första singeln "We Will Rise" från kommande debutalbumet med samma namn finns att lyssna in sig på via samtliga digitala plattformar.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-09 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: