Uli Jon Roth

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den 8 september besöker en av de stora gitarrgudarna KB i Malmö för en grym tretimmarskonsert, späckad med välvalda låtar från hela karriären.

Uli Jon Roth slog igenom som leadgitarrist i Scorpions 1973 och är en viktig del av de tyska hårdrocksgiganternas sound på fem klassiska album innan han lämnade bandet för att satsa på en solokarriär och sitt nya heavy metalband Electric Sun. På KB uppmärksammas 40-årsjubileumet av den klassiska liveplattan ”Tokyo Tapes” som av många anses vara hårdrockens bästa livealbum och som blev hans sista med Scorpions. Därutöver har Uli haft en lång solokarriär, konstruerat s.k. ”sky guitars” med extra band för att emulera de höga fioltonerna och fört samman metal och klassisk musik på t.ex. ”Metamorphosis of Vivaldi’s Four Seasons” (2003).

Uli är en influens för stora namn som Kirk Hammett och Yngwie Malmsteen med sin kreativa, fingerfärdiga och klassiskt influerade spelstil, och det är en stor ära för Progressive Circus att få presentera en konsert med denna gitarrlegend. Vi ses där!

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-08 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: