Lolita Pop - Malmö

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I år är det 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning någonsin på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro maj 1979. För att fira jubileet bestämde Örebrobandet sig för att återförenas för en spelning i sin hemstad. Men så snart de var i replokalen igen började tanken på en turné växa fram och nu är det klart att det blir en fullmatad Sverigevändan med de bästa låtarna och de bästa städerna! I början av november kommer bandet till Malmö och Göteborg för två kvällar i nostalgins tecken!

Under sina aktiva år skapade bandet en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hitar som "Långa tåg av längtan", "Hey Winner" och "Tarzan on a Big Red Scooter". Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet "Blumenkraft". Sedan dess har bandet endast spelat tillsammans på några privata fester.

2019 års upplaga av Lolita på turné består av Karin Wistrand på sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-01 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: