Menu

Hank Von Hell

Malmö

Kulturbolaget
fredag, 29 november 2019 kl:19:30

Efter Hank von Hells comeback på de stora scenerna för knappt ett år sedan har han redan hunnit släppa ett succéalbum och gjort klubbturnéer i Skandinavien, Europa och Nordamerika. Sommaren 2019 har tillbringats på några av Europas största rockfestivaler och i denna stund fullgörs inspelningar av det kommande andra albumet som ska släppas till hösten. Nu står det klart att även Malmö får sin beskärda del av Hank von Hell i höst när han intar scenen på KB den 29 november! Som opener ser vi dessutom Liar Thief Bandit och en till supportakt annonseras lite senare.

2010 förlorade rockvärlden en av sina största. Den ikoniska frontmannen i Turbonegro, Hank von Helvete, klev av scenen, lade hatten på hyllan och deklarerade att han aldrig någonsin skulle ta den på sig igen. Fans över hela världen har sedan dess trånat efter en comeback. Hank har enträget understrukit att det aldrig kommer hända. Men, likt Fågel Fenix reste sig Hans-Erik Dyvik Husby ur askan, och i elden återföddes Hank von Hell!

Efter åtta års tystnad återvände Hank von Hell hösten 2018 med den bejublade solodebuten ”Egomania”. Släppet följdes upp med utsålda konserter från Sundsvall i norr till München i söder.

Sverigeturnén hösten 2019 blir både bokslut för året som varit och starten på det som komma skall - Hank von Hell är här för att stanna!

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

fredag, 29 november 2019 kl: 19:30

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad