Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Kim & Kalle

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nordens obestridda rockkungar stavas Kal P Dal och Kim Larsen. Efter fullt ställ på KB i fjol återvänder nu den hyllade rockensemblen med Nic Schröder i täten för ännu en kväll där Kim och Kalles odödliga låtskatter hedras. Fredag den 4 oktober smäller det, vi ses där!

”Rock’n’roll kan bara sjungas på Engelska, Danska & Skånska” är ett av Kalle Pedals otaliga buddha-klingande sanningar och själva epicentrum för denna hyllningskonsert.

Detta uttalande är inte till för att va le mot stockholmarna utan bara ren och skär fakta. Enligt lingvistiska intelligentian i Lund rör det sig om de inbyggda små ljudmässiga pulkabackarna i slutet av varje ord som uttalas i samband med ett så kallat stockholmsuttal. Dessa avrundningar kväver varje tillstymmelse till momentum, nerv eller skärpa med sin seghet. Inom rock’n’rollen bör varje ord bete sig som en klippa i Grand Canyon. Brännheta klippsidor med halsbrytande stup mellan sig. Inte som puttrande kobbar i en skärgård…

Nic Schröder & bandet från succémusikalen ”Kal P Dal” ger konsert i två halvlekar. Samtliga av rock’n’rollens tre föredragna tungomål kommer vrickas när vi hyllar två av regionens absolut största skalder, Kalle Pedal & Kim Larsen. ”Ljudlöst ös” & ”Fuld knald” i perfekt harmoni!

Bandet består av:
Nic Schröder
Jepson
Jens Andersson
Martin Axén
Anton Collinder

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-04 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: