Max & Iggor Cavalera

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Heavy metal-bröderna Max & Iggor Cavalera kommer tillbaka till Sverige i höst med ”Return Beneath Arise Tour”! Grundarna bakom det eminenta metalbandet Sepultura gör nedslag i Malmö den 17 november för en spelning på KB!

Metalfans världen över är utan tvekan bekanta med det brasilianska metalbandet Sepultura och deras inverkan på metalgenren. Bröderna Cavalera var med och grundade bandet under 80-talet och släppte albumen ”Beneath The Remains” och ”Arise” som kom att bli två av deras mest framgångsrika plattor.

Under sommaren såg vi Max Cavalera med sitt band Soulfly när de spelade i Göteborg och Örebro och nu i höst ser vi Max & Iggor Cavalera åter på svensk mark tillsammans när de införlivar albumen som varit med och format deras karriärer. Markera 17 november i kalendern för en kväll av klassisk heavy metal!

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-17 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: