Menu

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 29 februari 2020 kl:20:00

Thorbjørn Risager & The Black Tornado är tillbaka med en ny platta i vinter och följer upp skivsläppet med Malmöbesök och spelning på KB den 29 februari!

De har funnits i 16 år och spelat ungefär 1000 konserter i 23 länder. Trots att folk i de flesta av dessa länder varken kan stava eller uttala Thorbjørns namn har deras popularitet bara ökat. Bland de viktigaste orsakerna till framgången är uthållighet, originalitet, vänskap och hårt arbete och även den mest extraordinära faktorn: Thorbjørns röst, som kritiker över hela världen har lovordat.

De har verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamiska scenshow, fina arrangemang, inte minst för blåsarna, och egna låtar med inslag av både rock, soul, roots, americana och funk. Gruppen har en stor och trogen stampublik och spelar ofta för utsålda hus både i Sverige, Danmark och Tyskland.

Dan Aykroyd aka Elwood i Blues Brothers presenterade bandets förra platta såhär i sitt radioprogram: "The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965”.

På scen:
Thorbjørn Risager - sång och gitarr
Emil Balsgaard - piano och orgel
Joachim Svensmark - gitarr och back-up vocals
Kasper Wagner – tenor/alt/baryton sax
Peter Kehl - trumpet/flygel horn och back-up vocals
Søren Bøjgaard - bas / synthbas / samples
Martin Seidelin - trummor och back-up vocals

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.



Thorbjørn Risager & The Black Tornado
2024-10-26 20:00:00
Helsingborg, The Tivoli

Datum / Tid

lördag, 29 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad