Menu

Luke Elliott

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 30 januari 2021 kl:20:00

Den New Jersey-baserade singer-songwritern Luke Elliot är tillbaka med ny musik och ger sig ut på vägarna i vår! Den 5 september besöker han Malmö för en efterlängtad konsert på KB!

Aftonbladets journalist Per Bjurman utsåg nyligen Luke Elliots debutalbum ”Dressed For The Occasion” till ett av 2010-talets 30 bästa album. Det nya albumet har tio låtar och inleds med singeln ”All On Board”, som släpps 24 januari 2020. Singelns mörka, storslagna känsla sätter albumets tonalitet och visar att det här är ett annat musikaliskt landskap än det föregående albumets. ”The Big Wind” har en djärv struktur och en touch av film noir, som för tankarna till Tom Waits och Nick Cave. Samtidigt är produktionen, förutom filmisk, modern på ett elegant sätt.

En del människor är sådana som jagar stormar för att de förundras av det överväldigande i naturens oförställda, föränderliga kraft. Andra rider ut sina stormar och blir rätt illa tilltygade, men en aning klokare. Luke Elliot upptäckte nyligen att han liksom surfade på en storm när han började fördjupa sig i den ökända, förödande stormen som drog in över Irland på eftermiddagen den 6 januari 1839. Stormen är en del av irländsk folklore och har förevigats i irländsk poesi och prosa under namnet ”The Night of the Big Wind”. Samtidigt som han läste om detta var han själv indragen i en malström av olika händelser i såväl privatlivet som yrkeslivet. Därmed fick albumet den suggestiva titeln ”The Big Wind”, eftersom den är som en barometer för en turbulent tid i Elliots liv.

De här låtarna kommer ur ett försök att få en stabil tillvaro. Medan jag skrev dem hade jag ingen permanent bostad, men jag slutade vara en misslyckad individ, jag träffade min fru och jag kämpade med att få klart det här albumet. Alla måste växa upp någon gång, säger Luke Elliot.

Luke Elliot har samlat på sig en stor mängd fina jämförelser med roots-, folk- och rockikoner såsom Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Elmore James, PJ Harvey och Nick Cave. Hans närmast filmiska musik är både elegant och jordnära och framförs med djärv känslighet, poetiska texter, kusliga, episka berättelser och en röst som utsöndrar sårbarhet med mycket patina.

Luke Elliot har tidigare släppt en EP, samt debutalbumet ”Dressed for the Occasion”, som producerades av indie-ikonen John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr, Kurt Vile). Albumet blev vida kritikerhyllat. Luke är född och uppväxt i New Jersey, men hans utveckling som artist har skett i hela tri-state-området (New York, New Jersey och Connecticut). Vid det här laget har Luke profilerat sig som artist på en internationell nivå och har turnerat mycket i USA, Australien, samt europiska länder som exempelvis Tyskland, Österrike, Schweiz, Norge.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 30 januari 2021 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad