Menu

Steve Hackett - Genesis Revisited

Malmö

Kulturbolaget
fredag, 19 november 2021 kl:20:00

Den 10 oktober kommer Steve Hackett till Malmö och KB för att spela Genesis klassiska livealbum "Seconds Out"! Tillsammans med några av planetens bästa musiker framför Steve albumet i sin helhet såväl som material från sin solokarriär.

Steve Hackett gjorde stort avtryck som gitarristen i Genesis och har även producerat bandets kritikerrosade album "Selling England by the Pound". Med Genesis skapade han fantastiska musikaliska ögonblick, från finstämda akustiska ögonblick på "Horizons" och "Blood on the Rooftops" till dramatiska gitarrsolon på "Firth of Fifth" och "Fountain of Salmacis".

Under sin solokarriär utvecklade han ett exceptionellt omfång och flyttade musikaliska gränser med ljud och instrument från jordens alla hörn.

Med "Genesis Revisited" har Steve Hackett återskapat magiska musikaliska ögonblick som omfattar både Genesis-åren, såväl som solomaterial sedan debutplattan “Spectral Mornings” från 1979.

Under 2019 har Steve Hackett spelat för utsålda hus och fått fantastiska liverecensioner. 2020 återvänder han till Malmö - missa inte en oförglömlig kväll!

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

fredag, 19 november 2021 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad