Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 21:00

Good Riddance

Kulturbolaget


BILJETTER / MER INFORMATION


Kalifornien-baserade punkarna Good Riddance gör sällsynt nedslag i Sverige i sommar och kommer till KB i Malmö den 25 juni!

Hardcore/punk-bandet Good Riddance från Santa Cruz, Kalifornien bildades i början av 90-talet. Gruppen växte fram ur delstatens surfing- och skateboardkultur och influerades av band som Black Flag, The Adolescents, TSOL, Bad Religion och Sick Of It All.


Efter några år plockades de upp av skivbolaget Fat Wreck Chords och första fullängdaren "For God and Country" var ett faktum. Under det kommande decenniet blev det en hög plattor och ett flertal turnéer världen runt med sin politiskt laddade musik. Good Riddance donerade en del av intäkterna från skivförsäljningen till olika organisationer och gjorde vad de kunde för att öka medvetenheten om allt de kände starkt för.

I maj 2007 spelade Good Riddance sin sista show, passande nog i deras hemstad Santa Cruz. Medlemmarna gick sedan sina olika vägar, men 2012 beslutade de att träffas och spela några konserter igen. Anledningen var enkel - de saknade låtarna. I somras släppte de senaste skivan ”Thoughts and Prayers” och i juni återvänder de till Europa med bagaget fullt av såväl gammalt som nytt material!

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-06-25 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

250kr


Kort länk hit: